Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Tarzan vpadl do Prahy

Tarzan rád létá jevištěmNení snad nikdo, kdo by neznal Tarzana spisovatele Edgara Riceho Burroughse. Tarzana, dítě z pralesa, Tarzana, dítě divočiny, Tarzana, pána džungle. Dítěte, kterého se ujala opice Kala poté, co jeho rodiče tragicky zahynuli v džungli. Dítěte z rodu lidí, které vychovávala zvířata. Tento příběh byl mnohokráte zpracován v televizi a filmu - od prvního němého filmu z roku 1918, až do poslední adaptace z roku 2005. První muzikálové zpracování se objevuje už v roce 1924 v divadle Broadway. Další muzikálovou adaptací byl muzikál s názvem T. Zee z roku 1976. Vznikl i animovaný film v produkci Walta Disneyho z roku 1999, podle kterého vznikl v roce 2006 muzikál Phila Collinse.

Leopard v podání Tomáše SmičkyPrávě posledně jmenovaný muzikál můžete od 4. října 2019 spatřit na vlastní oči v Divadla Hybernia. Dnes poprvé byly jeho ukázky představeny lidem mimo produkční tým. A na našich fotografiích vidíte, že bude se na co dívat. Jeden z nejslavnějších příběhů - odkazujících možná až k pověsti o zakladatelích Říma Romulovi a Remusovi - které jako nemluvňata odkojila a vychovala vlčice - se tak přiblížil v muzikálovém zpracování Phila Collinse (který byl za skladbu "You will be my heart" nominován na cenu Grammy a píseň získala Zlatý globus a Oscara) i českému divákovi.

Kala (Dita Hořínková) se loučí s TarzanemMuzikál exceloval na Broadwayi v New Yorku, dlouhou dobu byl vyprodán v Anglii, Německu, Nizozemsku, či Švédsku. Přejeme mu, aby stejný úspěch sklidil i v Praze.

Tarzan v Hybernii představí multimediální show s celkem 250 zbrusu novými kostýmy a náročnou výpravou. Vedle opičích převleků diváci uvidí i kostýmy masožravých rostlin. Zároveň jde o první tanečně akrobatický muzikál v Česku a první uvedení muzikálu Tarzan v licenci Walta Disneyho ve východní Evropě.

Parta z džungle vás zve na TarzanaPředstavitelé Tarzana budou mít speciální paruku z lidských vlasů upravených do dredů a v ní bude umístěná vysílačka a mikrofon, aby se mohli bez problémů pohybovat. Kostýmovaní přitom budou nejen herci, zpěváci, tanečníci, ale také akrobati. V představení se objeví profesionálové se zkušenostmi z manéží Cirque du Soleil, Losers či Cirk La Putyka. V různých muzikálech se již objevily různé akrobatické prvky - vzpomeňme třeba na Carmen v HDK - nikdy však v takovém rozsahu a provedení. Tarzan je tak doslova skutečně prvním "tanečně akrobatickým muzikálem v Česku”, upozornila choreografka Ivana Hannichová.

Premiérový divák spatří Tarzana již 3. října 2019.

 

Clayton v podání Rudolfa Kubíka Akrobatická čísla jsou úžasná Tarzan se svou opicí Zvířata z pralesa

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.