Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Výlet do světa šansonů

David Attel, HeléNRockHousle, Věra Matulíková, Petra Škorpíková a Petr KubecVe čtvrtek 14. září 2023 v 19:30 h. jsme byli s Musicalnetem pozváni do Polyfunkčního domu ve Zvoli nedaleko Prahy, kde se konal zajímavý koncert s názvem Světla stín plný šansonů a šansonově laděných písní zpěvačky Petry Škorpíkové se živou kapelou, a to jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít. Skvěle šlapající kapela se představila ve složení Věra Matulíková – klávesy, HeléN RockHousle – housle, David Attel – perkuse, zvuk a světla – Petr Kubec. Protože jsme se nejen náramně bavili, ale občas nás během večera přepadla nostalgie, vedoucí k zamyšlení nad životem, rozhodli jsme se vám tento podnětný večer přiblížit, neboť nejen muzikálem živ je člověk.

V sále Polyfunkčního domu bylo plnoPetra vkráčela na jeviště v zelené róbě s holými rameny a náramně jí to slušelo. Když se pozdravila s diváky, zazpívala na úvod dvě písně z autorského pera Jiřího Zygmy „Déšť“ a „V úctě“, následovaly dvě písně, jejichž hudbu napsala klavíristka Věra Matulíková. K první písní „Posledním vlakem“ napsal text Václav Hrabě, druhou „Chybíš mi“ otextoval Jiří Žáček. Autorem dalších dvou songů, a to jak hudby, tak textů, byl opět Jiří Zygma, jmenovaly se „Málem táli“ a „Haló“. Své písně Petra prokládala vtipnými glosami ze svého života a všichni v sále oceňovali její bezprostřednost a upřímnost. Následující dvě písně zhudebnila opět Věra Matulíková, první „Podzimní motýli“ otextoval Bohuslav Reynek a druhou „Co oči nevidí“ Jiří Žáček.

Hlavní hvězdou večera byla Petra ŠkorpíkováNa druhou půlku koncertu zvolila Petra převlek do černých šatů se zdobným živůtkem, aby v nich zazpívala blok čtyř písní z autorského pera Jiřího Zygmy. První z nich by „Džbánek“, který vystřídala opravdu velice vtipná píseň „Nohy“. Petra své bosé nohy skutečně zapojila do děje a publikum se velice bavilo. Před následujícími dvěma písněmi Petr Kubec Petře demonstrativně přinesl na pódium lodičky, aby se obula a vystupovala konečně důstojným způsobem. Další dvě písně nesly názvy „Rozplývat se“ a „Muzikály“. Poté si Petra s Věrkou střihla duet „Vytí mrtvého vlka“ s textem Jiřího Žáčka a dámám to skutečně krásně ladilo.

U písně „Nohy“ Petra uplatnila i své herecké vlohyV závěrečném bloku koncertu nás čekala píseň od Jiřího Zygmy „Maska“ a „Večírek – Beránci na nebi“ od Jiřího Žáčka a Věry Matulíkové. Nostalgicky naladění diváci si pak vytleskali přídavek s názvem „Sbalím si věci“. A to už na jeviště dorazil i Petr Kubec, který celé představení nejen zajišťoval po zvukové a světelné stránce, ale je vlastně i producentem a organizátorem koncertů Petry Škorpíkové. Přišel všem poděkovat, a dámy od něj dostaly květiny a David malý tekutý dárek. Ani Petra nezůstala pozadu a naopak Petra obdarovala dárkovou sadou luxusních piv. Z večera šansonů jsme odcházeli dobře naladěni a vám můžeme pořad rozhodně doporučit. Můžete se podívat na stránky www.petrkubec.cz, kde se zrovna koncert bude konat, anebo si pořad můžete i objednat telefonicky na čísle 603 921 786 třeba na nějakou vaši větší oslavu jako originální dárek.

 Galerie Světla stín
V šansonech se nejen zpívá, ale hodně záleží právě na hereckém projevu Během večera Petra vynesla dvoje šaty V průběhu večera se na pódiu objevila nečekaná účinkující navíc Věrka Matulíková za klávesami nejen zpívala, ale je i autorkou hudby mnoha písní
Celá kapela byla perfektně sehraná Petra má smysl pro detail – píseň „Nohy“ Diváci mohli být svědky i zapínání šatů Petr Kubec byl odměněn kartonem se vzorky piv

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.