Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Marika vyprodala podruhé 02 arénu

Marika Gombitová dvakrát vyprodala O2 arénuČeskoslovenská zpěvačka a skladatelka Marika Gombitová již podruhé během 14 dnů vyprodala O2 arénu svým koncertem s prostým názvem Marika. První koncert se konal 16. ledna a byl stejně beznadějně vyprodaný jako dnešní 30. ledna ve 20 hodin. V úvodu koncertu, ještě než mohla Marika zahrát úvodní směs svých skladeb, uvítal ji mohutný potlesk celé arény, která povstala, aby legendární zpěvačku přivítala. Následně Marika přivítala diváky krásnými a dojemnými slovy: „Jste součástí mé cesty, vaše podpora a oddanost jsou pro mě největším darem, vaše láska a víra mi pomohly v nejtěžších chvílích. Jste pro mě víc než posluchači mých písní, jste moje rodina, srdce, světlo v mém životě. Miluji vás!“

Marika nám posílá srdce plné lásky a nadějePrvní písní nás Marika pozvala do krajiny zázraků, do „Územie zázrakov“, písni o prvních láskách, které neodvane čas. Poté jsme se podívali písní „Cukráreň na dlani námestia“ do krásně malebné cukrárny, u které se za Marikou na několika velkých obrazovkách promítala cukrárnička jako z pohádky, a diváci tak měli pocit, že sedí přímo uvnitř. Přímo v cukrárně jménem Láska. Píseň „Pomätená“ věnovala zesnulému zpěvákovi Mekymu Žbirkovi, který by určitě také dorazil, kdyby ještě mezi námi byl.

WOW vocal vyvolal velké WAUJako první hosté Maričina koncertu vystoupil sextet WOW vocal v seskupení zpěváků Peter Strenáčik, Ladislav Korbel, David Holý, Dušan Kollár a jedné zpěvačky Karoliny Otevřelové, celé ho vedl Jiří Škorpík. Moderátor Štefan Skrúcaný upozornil diváky, že se nápadně podobají seskupení 4tetu. Zazpívali krásnou píseň „V období dažďa“ ve svém vlastním podání, a pak převzatou krásnou píseň, kterou zpívá George Michaela „Freedom“, která byla v jejich vokálním provedení velmi zajímavá a moc se mi líbila.

Marika diváky rozpálila… doslova!Po písni „Freedom“ přijela na pódium Marika a zazpívala romantickou píseň, kde nám ukázala „Čo s láskou“, následovaly krásné písně „Strom 2000“ a výborná rocková píseň „Tulák v čiernej bunde“, při níž se na velkoplošné obrazovce rozsvěcelo a blikalo do rytmu slovo ROCK a šlehaly plameny síly rocku do všech stran. Diváci se k písni také přidali a začali tleskat do rytmu. Dalším hostem byl zpěvák a skladatel Richard Pachman. Ten zazpíval s úctou k Marice její píseň „Úlomky spomienok“, a poté zazpíval svou vlastní píseň „Francis“.

Marika s Jankem Lehotský zavzpomínali v duetu na ModusDo nebe také poslala píseň Vašovi Patejdlovi a to „Malou smutnou baletku“, která coby éterická bytost tančila na pozadí. Pódium také poctil svou návštěvou Maričin spoluhráč ze skupiny Modus Janko Lehotský, s tím si zazpívala duet o naději a lásce „S tou nádejou choď spať“. S Marikou si na pódium zazpívali lidovou píseň Kandrášovci v čele s Ondřejem Kandrášem „A ja taka dzivočka“. Poté zazpívali píseň „Aleluja“, při které vypadala O2 Arena, že je plná světlušek - a to proto, jelikož při písni všichni rozsvítili světýlka či displeje na svých mobilech. Pak Marice přišel popřát písní "Na rozlúčku" Felix Slováček st.

Koloseum jsme mohli i vidětPoté Marika zazpívala dvě nové písně "Fantom lásky" a "Stúpanie", obě jsou o lásce a velmi krásné. Ke konci zazpívala píseň, kterou všichni diváci netrpělivě očekávali, a od prvních tónů bylo jasné, že je to ona - píseň „Koloseum“. Na obrazovce se objevilo slavné římské Colloseum s 3D efekty - jak vypadalo v době své největší slávy, aby jej sežehly nejen plameny, které šlehaly přímo z jeviště, ze kterých sálalo horko až do poslední řady. Další skladbou byl Maričin nejznámější hit „Vyznanie“, kterou zazpívala s jemností, tak jak to umí jen Marika! I když i česká verze z úst Moniky Absolonové, přebásněná Pavlem Vrbou, je také nádherná. Tuto nádhernou píseň věnovala do hudebního nebe Mistru Karlu Gottovi. Mnozí rozsvítili své mobily, se kterými rozzářili celou O2 Arenu.

Diváci v kotli nezklamali a koncert si užiliPoslední píseň byla „Adresa ja, adresa ty“, která byla tak chytlavá, že si její refrén zazpívali i mnozí diváci. Po skočení písně se zvedl neskutečný potlesk, diváci stáli, a Marika byla viditelně dojatá. A pak následoval ještě přídavek v podobě hitu "Úsmev“, se kterým se přišli všichni účinkující rozloučit. Producent Tomáš Ságl pak před Marikou poklekl, a za celý realizační štáb předal Marice obrovskou kytici rudých růží. Koncert se mi líbil, pár písní jsem neznala, ale teď už znám! :-) Třeba v budoucnu bude její další koncert - pokud ano, ráda bych na něj zašla.

 

Galerie z koncertu Mariky Gombitové
Její písně jsou plné lásky Richard Pachman byl jedním z hostů Malá baletka přítomné dojala Překrásné projekce dokreslily atmosféru
Felix zahrál na saxofon Úmev rozzářil všechny přítomné Všichni gratulanti na jednom jevišti Legendární Marika Gombitová se loučí se všemi přáteli

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.